The Groninger Griphingo Pharmaceuticals, a spin-off of the University of Groningen, has received investments to do more research into the development of an innovative inhalation therapy for COPD patients. Read more in the article below (in Dutch).

Voor de ontwikkeling van deze therapie gaat de start-up samenwerken met een netwerk van experts op het gebied van COPD en geneesmiddelenontwikkeling uit de noordelijke regio. De start-up is een initiatief van Martijn en Winant Zwinderman en komt voort uit Martijn’s promotieonderzoek aan het Groningen Research Institute of Pharmacy. Onder leiding van Professor Farmaceutische Epigenetica, Frank Dekker, ontdekte Zwinderman een innovatief werkingsmechanisme voor de aanpak van COPD. Met de innovatieve inhalatietherapie wil Griphingo de kwaliteit van leven van miljoenen COPD patiënten in de toekomst verbeteren.

Verbeterde werking en minder bijwerkingen

Martijn Zwinderman, oprichter en CEO Griphingo: “De huidige behandeling van COPD werkt onvoldoende om de ontstekingsreacties in de longen van COPD patiënten te onderdrukken en heeft bovendien veel bijwerkingen. Wij hopen met ons nieuwe molecuul, dat een alternatief aangrijpingspunt heeft in vergelijking met bestaande middelen, deze ontstekingsreacties te beteugelen om zodoende de kwaliteit van leven van de COPD patiënt aanzienlijk te verhogen”.

Ontwikkeling in samenwerking met partners uit het noordelijk ecosysteem

Pharma Portal heeft Griphingo het afgelopen jaar ondersteuning geboden bij het vormen van het ontwikkelplan. En niet zonder succes, want Griphingo heeft inmiddels een omvangrijke financiering van investeringsfonds Pharma Connect Capital en een forse subsidie vanuit het REACT-EU fonds en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontvangen van SNN. Zodoende kan Griphingo nu starten met de ontwikkeling van de innovatieve inhalatietherapie in samenwerking met experts op het gebied van COPD en geneesmiddelenontwikkeling uit de noordelijke regio en het LIFE Cooperative ecosysteem.

Business Generator Groningen ondersteunt Griphingo bij het verkrijgen van een patent om de therapie exclusief te mogen ontwikkelen. Tevens biedt de Business Generator ondersteuning bij het verkrijgen van verdere financiering.

Griphingo richt zich de komende periode op het optimaliseren van de moleculen in samenwerking met Symeres en het testen van de werkzaamheid in samenwerking met Aquilo.

← Pharma Connect Capital invests in Hercules Pharmaceuticals B.V. September 2022: University of Groningen participates in Pharma Connect Capital →